Атракциите в с.Босилково комбинират културните, природните, човешките и селскостопанските ресурси на селото в един интегриран пакет от разнообразни дейности.

 

Живописната планинска природа, топлият минерален извор, умереноконтиненталният със средиземноморско влияние климат (температури през зимата около 0°С, а през лятото до 35°С ), чистият и свеж въздух, напоен с благоуханна смола и билки,спомагат селата в община Баните да се развиват като туристически селища с национално значение.

 

Възможностите за дейности в околностите на с.Босилково, община Баните са почти необятни,каквито са и ресурсите на Родопа планина.

 

Готови сме да организираме празници, семейни тържества, можем да ангажираме и осигурим родопски състави, гайдари, певци и всичко това е нужно само да пожелаете. Останалото е наша грижа...

 

 

Ние можем да организираме семейни събития, можем да направим всеки празник уникален и незабравим.

Ние можем да организираме семейни събития, можем да направим всеки празник уникален и незабравим.

Ние можем да организираме семейни събития, можем да направим всеки празник уникален и незабравим.

Ние можем да организираме семейни събития, можем да направим всеки празник уникален и незабравим.

 
<p>Product&nbsp;</p>
Разходка до връх Свобода

Връх "Свобода" се намира 19 км. северно от с. Босилково на 1943м надморска височина. На връх „Свобода“ се намира тракийско светилище от ХІ-VІІ в. пр. Хр. Тракийското светилище е сочено за най-голямото светилище на Дионисий. Има предположения, че грамадните камъни на върха вероятно са останали от праисторическо време и служили за астрономически наблюдения и за предсказания. На самия връх е построен мавзолей костница на османския предводител Ени хан баба. Безкрайно много са исторически документираните събития, както и легендите свързани с това мистично място. Върхът се изкачва по сравнително лека, добре изградена пътека покрай която има множество беседки. След 604 стъпала се открива невероятна гледка на 360 градуса морета от планински масиви. От върха се вижда връх Снежанка и с. Босилково. Oт центъра на с. Давидково (на 7 км. от с. Босилково) започва туристическа пътека към хижа „Свобода”. Хижата е разположена в седловината южно от връх "Свобода". От там се открива прекрасна гледка във всички посоки. Преди изгрев слънце, при хубаво време се вижда Бяло море.


<p>Product&nbsp;</p>
Риболов

Разположен е на 1600 м. надморска височина на около 6 км. от с. Босилково. Ограден е със стена на глинеста основа. Дълбочината му достига до 9.50 м. Събира около 180 000 м3 вода. В него се въди сладък шаран и каракуда, толстолоб и бял мур. Язовирът работи за спортен риболов и туристите могат да си наловят вечеря съвсем сами, която да им бъде сготвена в Гостоприемницата. Гледката е прекрасна и упоителна. Малко по-надолу от микроязовира се намира рибарникът и ако рибарите нямат късмет могат да се снабдят с богат улов, включително и с снабдим с вкусна пъстърва “американка”. Тя се въди свободно и из водите на Глогинска, Рибиндолска и Давидковска реки, както и в местността Канарата.
<p>Product&nbsp;</p>
Тракийско светилище

В с.Босилково в местността „Чукаря”, по проекта на община Баните “По стъпките на тракийските богове”, финансиран чрез ФАР ТГС България-Гърция, е реставрирано и консервирано тракийско светилище на 1254 м. надморска височина, което е най-старото скално светилище на траките в Средните Родопи. Откритите глинени култови идоли, съдове и керамични фрагменти отнасят най-ранните следи от човешка дейност. В края на късната бронзова епоха светилището е било оградено от зидове. Тракийското скално светилище на вр.Чукаря е обитавано и през І-ІV в. Мястото представлява обособена, естествено защитена местност, която запазва характера си на култово място и след приемане на християнството. Тракийското светилище е лесно достъпно поради добре изградената прилежаща инфра-структура по проекта на ФАР. Намира се на около 300 м. от терена на бъдещата инвестиция по настоящото проектно предложение. Тук гостите на хотела могат да се докоснат да много ранната история на народите населяващи България, да се отпуснат и дори да медитират.


<p>Product&nbsp;</p>

Тепавица

Край Давидково се намира действаща тепавица , наречена "дъща".

Използва се напора на водата и под различен начин се “атакува “ изделието ( халище, одеяло, китеник ).

И до днес давидковци използват дъщата, както преди векове, за да изперат халищата, чергите и килимите си.


 

<p>Product&nbsp;</p>
OFF Road разходка

Предлагаме Ви разходка с квалифициран водач в сърцето на Родопа планина. Това е прекрасен начин да се докоснете до природата и да релаксирате. Разходките с ATV са подходящи за хора от всички възрасти, които търсят неповторими преживявания. Подготви ли сме за Вас маршрути с различна степен на трудност, както и индивидуални програми: Планински приключения: спортен тийм билдинг на горски терен велоприключения - каране на велосипеди по непознати до сега пътеки пешеходни преходи - маршрути по атрактивни пътечки с красиви панорамни изгледи на Родопа организирани посещения на природни и културни забележителности в Родопитепикник сред природата - барбекю, вкусни местни специалитети спортен риболов OFF-ROAD - разходки<p>Product&nbsp;</p>

Колоездене

Гостоприемницата разполага с три спортни велосипеда за разходка в планината.